Klub Realnog AikidoA - ZMAJEVI

 

BOBAN  Jovanović, Trener realnog aikidoa

 crni pojas 6.Dan

 

Biografija

 

Slobodan Boban Jovanovic rođen 22.juna.1968.godine u Beogradu. Kao i većina majstora Realnog Aikidoa još od rane mladosti je počeo da se bavi borilačkim veštinama. Završio srednju saobraćajnu školu  5 stepen, da bi kasnije stekavši diplomu Visoke sportske i zdravstvene škole dobio zvanje operativnog trenera. Trenirao je duži niz godina boks i AIKI Ju-jutsu (crni pojas 2 dan) gde je takođe stekao status majstora.

Realnim Aikidom je počeo da se bavi rekreativno septembra 1986.godine, na nesreću nakon ozbiljnijih povreda na početku karijere nije bio u stanju da trenira neko vreme. U salu se vraća početkom devedesetih (1990) gde nastavlja profesionalno bavljenje RA (RA-Realni Aikido). Pored ove veštine Boban se nalazi i u polju muzike gde je kao profesionalni pevač koji je snimio više muzičkih albuma, na polju muzike i dalje je aktivan.

 
Uz dugogodišnji rad sa Ljubomirom Vračarevićem ubrzo je postao njegov asistent da bi kasnije postao i njegov majstor.Poseduje ogroman broj održanih domaćih i stranih seminara, od stare YU, Solun GR, Nemačka Ofenbah, posebno se posvećuje radu sa decom uzrasta 5-12 godina u kome se radi po posebnom programu prilagođenom psihofizičkim mogućnostima dece, što daje odlične rezultate.

 Pored toga bavi se instruktorskim polsovima kao glavni instruktor za telohranitelje sa IBSSA (International Bodyguard and Security Services Association www.ibssa.org) sertifikatom. Počasni je član Nezavisnog Sindikata Policije i ne sebično se zalaže kao član IPA (International Police Association www.ipa-iac.org) i EPA (European Police Association www.europeanpolice.net). Podpredsednik za sport je u SOŽ (Sindikalna Organizacija Žandarmerije).

 

Vežbao je sa Roni Klugerom, svetskim majstorom Okinava karatea i Krav Mage koji je višegodišnji trener u Izraelskim specijalnim jedinicama vojske. Sparingovao i vežbao sa članom evropske kuce slavnih - Don Dragon Wilson (FulKontakt ne poraženi prvak sveta 12 puta) i Dan Nederland 10 dan Aiki Džijudžicu koji je ušao u Ginisovu knjigu rekorda  jer je za kratko vreme polomio tonu blokova jednom rukom. Važbao i sa Avijem Nardijom Izraelskim majstorem borilačke veštine Kapap koji je i lično posetio centar RA Zmajevi u VM Lugu.

Poznanstvo sa Stivenom Sigalom proslavljenim Holivudskim glumcem i velikim majstorem Aikidoa.

Danas zajedno sa svojim sinom Dušanom Jovanovićem majstorom RA crni pojas 2. dan uspešno vodi tri sekcije kluba Realnog Aikidoa ZMAJEVI .