Klub Realnog AikidoA - ZMAJEVI

O  NAMA

 

 

Klub je osnovan 1.septembra.2002, i nekoliko god. je radio kao sekcija WCRA dok je vremenom prerastao u Klub Realnog Aikidoa "Zmajevi". Od avgusta 2015. godine klub prelazi  novo formirani savez SISTEM SAMOODBRANE REALNI AIKIDO 2015.
Kroz naš klub je proslo više stotina članova dok danas broji blizu 250 aktivnih članova, što dece što odraslih. Prezentacije Realnog aikidoa smo održavali i održavamo po svim manifestacijama RA sto u gradu što u evropi. Obaveza je jednom do dva puta godišnje da svi članovi posete seminare koje organizuje SISTEM SAMOODBRANE REALNI AIKIDO 2015. pod patronatom svojih majstora.

 


Treninzi se održavaju na 6 lokacija:

 • u Mirijevu: Koste Nađa 19 - atomsko sklonište,

 • u Vinči: Osnovna škola Nikola Tesla,

 • u Učiteljskom naselju: Osnovna škola Ćirilo i Metodije, Učiteljska 58,

 • u Višnjičkoj banji: Osnovna škola Milena Pavlović Barili, Romana Rolanda 67,

 • u Velikom mokrom lugu : Centar RA Zmajevi, Bilce 6a, okretnica autobusa 20 u V.M.Lugu

 • u Stepa Stepanović : Osnovna škola Danilo Kiš, Generala Štefanika 6

Trener je prisutan na svim treninzima. Zadužen za Vinču kao pomoćnik je Dušan Jovanović a za Ćirilo i Metodije, Kvočka Nikola.
Od jeseni 2012.  radi centar RA Zmajevi u novoj sali u Velikom Mokrom Lugu. Nova sala je polako prerasla u Sportski Centar sa svim pratećim elementima Sportskog Centra. U Višnjičkoj banji naš klub je prisutan od početka 2012. godine. Od Aprila meseca 2016. odpočeli su i treninzi u sali u OŠ Danilo Kiš u novo sagrađenom naselju Stepa Stepanović.


 

 


Klub za 15 godina rada broji 12 majstora CRNOG POJASA 1,2 DAN Realnog Aikidoa . Od toga 9 odraslih majstora i 3 dečija majstora.
I 20-tak predmajstorskih kandidata koi su spremni za polaganje za majstorsku titulu u narednih pola godine.
Klub RA Zmajevi je samofinansirajuća organiozacija koja počiva na mesečnim članarinama svih članova.Pored Glavnog trenera Slobodana Bobana Jovanovića mastora 5-dan crnog pojasa RA klub poseduje i dva licencirana instruktora i četri pomoćnika trenera a to su:

 1. Dušan Jovanovic 3 dan crni pojas - instruktor, licencirani od SSRA2015
  Rođen, 30.9.1992. Beograd, završio srednju medicinsku, fiziotarapeut maser. Aktivno se bavi RA od 1999 godine

 2. Kvočka Nikola, 2 dan crni pojas - instruktor, licencirani od SSRA2015, rođen 5.8.1990, Beograd, završio srednju građevinsku školu, aktivno se bavi RA od 2002 godine.

 3. Miloš Jovanović, 2 dan crni pojas (položio 24.06.2017.), po zanimanju učenik.

pomoćnici trenera :  Bajić Aleksandra, Rajić Darko i Dalibor Dašić.


 

Naš YOUTube kanal